Úvod » Články » 2018

Jak jsme se letos měli..

publikováno 25.10.2018 (aktualizováno 04.05.2019)

Sezóna hasičských soutěží 2018 je již pomalu minulostí. A proto si ji dovolíme shrnout z pohledu našeho sportovního týmu SDH Krompach. Nedařilo se nám hned od začátku, ale skvělé výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. První neúspěch ve Cvikově jsme prolomili hned na další soutěži v Mimoni, kterou jsme vyhráli a odvezli si tak domů putovní pohár. Bohužel jsme ve Skalici požární útok ani nedokončili. Ale ani to nás nezdolalo a u našich kamarádů v Klapý jsme vybojovali s těsným náskokem opět první místo v jejich soutěži o Klapskou proudnici a domů si tak odvezli další putovní trofej. Soutěž ve Lvové a naše v Krompachu sice byly za krásného počasí, ale nám to přineslo jen dvě čtvrtá místa. Ke konci léta jsme ve Stráži pod Ralskem získali úžasné druhé místo, ale to nám nestačilo a na deštivé soutěži v Kunraticích nám již pršelo štěstí v podobě prvního místa.     Bohužel jsme neuspěli na noční soutěži v Ludvíkovicích, ale z poslední soutěže v požárním útoku, které jsme se letos zúčastnili ve Stružnici, jsme domů dovezli pohár za druhé místo. Jak už možná tušíte, není to zdaleka vše. 

Mimo soutěží v požárních útocích jsme se také vydali na noční branný závod do Libchavy a vůbec poprvé zkusit soutěž v disciplíně TFA a to ve Verneřicích. Jedná se o soutěž jednotlivců v různých silových disciplínách vycházejících ze zásahové činnosti hasičů. Kluci ze sebe vydali maximum a v silné konkurenci získal Patrik Jirmásek v mužích 6. místo a Martin Šimek v juniorech třetí. Dále jsme v Soutěži o nejlepší kotlíkový guláš v Kunraticích obhájili druhé místo z minulého roku. Ještě téhož dne večer jsme oslavili výročí 150 let hasičů v Mikulášovicích, které jste mohli vidět u nás na naší historicky první hasičské fontáně na Krompachu jako závěr CMS. Již v minulých letech jsme se účastnili spousty hasičských fontán, ale letos jako připomínku ke 100. výročí založení naší republiky jsme pomohli vytvořit doposud největší hasičskou fontánu v Praze na Vltavě. 

Tento rok nás také zaměstnalo několik požárů, ale díky dobré připravenosti jsme i tyto náročné úkoly splnili a uchránili spoustu majetku. Bohužel se oheň nevyhnul ani jednomu z nás, ale jak je známo, hasiči jsou rodina a drží při sobě. Pomáháme mu společně s dalšími dobrovolníky nejhorší škody a následky opravit, aby se mohl i s maminkou za pár dní nastěhovat zpět domů.

Jelikož nám všem už začala topná sezóna, prosím překontrolujte si všichni svá topná zařízení a případné spalinové cesty, ať se na jaře zase můžeme všichni s úsměvem sejít třeba na některé z našich společenských akcí. Ty už se v naší obci snad dobře a stabilně uchytily a my je pro Vás opět rádi připravíme. 

Jak všichni čtete, asi tušíte, že čas a energie, kterou věnujeme naší činnosti, nám musí někde chybět. Ano, chybí hlavně našim rodinám, a tak bych jim chtěl za nás za všechny hasiče velice poděkovat, a to za vstřícnost, trpělivost a podporu, kterou nám stále dávají. Dále bych chtěl poděkovat za podporu i našemu obecnímu výboru, sponzorům, kamarádům a vlastně všem Vám, co nás máte rádi.

Jiří Balšánek

SDH Krompach

 

 

 

Aktualita

Požár (hořící kontejner)
23:15 Česká republika, Liberecký, Česká Lípa, Krompach, 56, pojízdný hořící kontejner technika: Tatra CAS32 Požár plastového kontejneru na směsný ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Anketa

Jak hodnotíte naše výkony na hasičských soutěžích?

  Jsou vynikající.
20 (95,2%)

  Ujde to.
0 (0,0%)

  Nestojí za nic.
1 (4,8%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz